EGY VALÓRA VÁLTOTT ÁLOM: A JACOBS MÁRKA

A kezdetek

A 26 éves Johann Jacobs 1895-ben - álmait megvalósítva
- megnyitja Bréma belvárosában első
üzletét, ahol kávét, teát, csokoládét, kakaót és kekszet árult. Jacobs
szerette volna, hogy a friss kávé inspiráló aromáját minél többen átélhessék.

Az első kávépörkölő

A kezdeti üzleti sikerek lehetővé tették, hogy Jacobs beindíthassa az első kávépörkölő üzemét Brémában, így garantálni tudta az állandó minőséget és ízt. Jacobs kezdetben 10 különböző keverékkel szolgálta ki a vevői igényeket. A kávépörkölője révén Jacobs vendéglátóipari egységeket is ki tudott szolgálni, akiknek kezdetben kerékpárral szállította a kávét.

Az első nagy nemzetközi ügyfelek

Jacobs kezdetben egyéni ügyfeleknek és nagyobb belföldi felhasználóknak értékesített kávét Brémában. Az első nemzetközi ügyfele az észak-német Lloyd hajózási társaság volt, így csakhamar az „Európa”, a „Colombus” és a „Bréma” óceánjárók utasai is Jacobs kávét ihattak az utazásuk során.

Jacobs kávé ... csodálatos”

A második világháborút a Jacobs gyárak is megsínylették, gyakorlatilag újra kellett építeni a céget a háború után. Walther J. Jacobs vezetése alatt született meg a híres „Jacobs kávé ... csodálatos” szlogen. Az ’50-es években az üzlet virágzik, az intenzív reklámtevékenységnek is köszönhetően. A Jacobs cég a német gazdasági csoda egyik szép példája.

A „Krönung” születése

1966 tavaszán született meg a „Krönung”, amely a legfinomabb kávé és a legmagasabb minőség védjegye lett a Jacobsnál. Ez időben, a modern önkiszolgáló áruházak kialakulása szükségessé tette, hogy a név, a csomagolás és a termék mindenki számára felismerhető legyen és önmagáért beszéljen.

A Jacobs kávék meghódítják Magyarországot

1993. tavaszán megkezdődött a Jacobs kávék hivatalos magyarországi forgalmazása. A karakteres aromájú kávé gyorsan meghódította a hazai fogyasztók szívét is. Napjainkban a Jacobs kávék számtalan változatban érhetők el világszerte. Legyen szó szemes vagy őrölt kávéról, kávépárnákról, kapszulákról vagy az instant változatokról, egy dolog közös bennük: a Jacobs kávék varázslatos aromája felébreszti legmélyebb álmaidat is.

Kérdésed van?

Lépj kapcsolatba velünk

Kapcsolat